نفقه زوجه در ازدواج دائم بر اساس مهمترین منبع فقه اسلامی یعنی قرآن مجید و روایات به شرط تمکین زوجه از همسرش واجب است، زیرا به زن نابالغ، ناشزه و زنی که خود را برای تمکین به شوهر عرضه نکرده است، نفقه تعلق نمیگیرد. نفقه در اسلام نوعی تسهیل برای زنان است و اگر چنین حقی به آنها داده نمیشد به سختی میافتادند. از نظر فقهی نفقه، مقدار معینی ندارد و ملاک، رفع نیازهای عرفی زوجه است، اما به محض اینکه زن و مرد از هم جدا شوند و زوجیت آنها از بین برود، تکلیف پرداخت نفقه به زن قطع میشود، اما آیا در ایام عده طلاق رجعی نیز چنین است؟ دستاوردهای این پژوهش این است، نظر مفسران بزرگی چون آیت الله سبحانی و آیت الله شبیری زنجانی نیز بر این است که پرداخت نفقه زوجه در عدّه طلاق رجعی واجب است که نظرشان با نظر مشهور فقها یکی میباشد. هدف از این نوشتار آگاهسازی زوجین نسبت به پرداخت نفقه در ایام عده است که به صورت توصیفی- تحلیلی و در محدوده فقه و با استفاده از منابع معتبر فقهی گردآوری شده است.
برهانی, فاطمه . (1401). وجوب نفقه در ایام عدّه طلاق با تأکید بر نظر آیت الله سبحانی و آیت الله شبیری زنجانی (دامت برکاته). پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 4(7), 77-84.
MLA
برهانی, فاطمه . "وجوب نفقه در ایام عدّه طلاق با تأکید بر نظر آیت الله سبحانی و آیت الله شبیری زنجانی (دامت برکاته)", پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 4, 7, 1401, 77-84.
HARVARD
برهانی, فاطمه. (1401). 'وجوب نفقه در ایام عدّه طلاق با تأکید بر نظر آیت الله سبحانی و آیت الله شبیری زنجانی (دامت برکاته)', پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 4(7), pp. 77-84.
CHICAGO
فاطمه برهانی, "وجوب نفقه در ایام عدّه طلاق با تأکید بر نظر آیت الله سبحانی و آیت الله شبیری زنجانی (دامت برکاته)," پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 4 7 (1401): 77-84,
VANCOUVER
برهانی, فاطمه. وجوب نفقه در ایام عدّه طلاق با تأکید بر نظر آیت الله سبحانی و آیت الله شبیری زنجانی (دامت برکاته). پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 1401; 4(7): 77-84.