1
دانش پژوه ارشد فقه خانواده از کشور سنگال، مجتمع آموزش عالی بنت الهدی
2
مربی و مدیر گروه علمی -تربیتی فقه خانواده، مجتمع آموزش عالی بنت الهدی
چکیده
یکی از موضوعاتی که امروزه بین مردم مورد بحث و مناقشه قرارگرفته است مسأله فرزندآوری است. از گذشته تا کنون، فرزندآوری برای بقای نسل و جلوگیری از کاهش جمعیت مسلمانان جزئی از دغدغه های عالمان دین و کارشناسان خانواده و جمعیت بوده است. هدف از نوشتن این مقاله، توجه به اندیشه و شعار جدیدی که در جهان امروز به وجود آمد (فرزند کمتر زندگی بهتر) و روند کاهش جمعیت و پاسخ به سؤال است که آیا منابع دینی ما در مورد فرزند آوری در هر زمان و مکان نگاهی اثبات گرایانه دارند؟ از این رو سعی شد در این نگارش، با رویکردی به قواعد فقهی تأثیرگذار در فرزندآوری و با استفاده از روش تحلیلی – توصیفی و در محدوده فقه و با استفاده از منابع معتبر فقهی به این مسئله پرداخته شود. دستاوردهای پژوهش حاضر نشان می دهد که اهمیت ذاتی فرزند و جایگاه آن نه تنها در روایات متعددی بیان شده بلکه به مطالبه فرزند امر شده است و ظهور بر وجوب دارد اما وجود قرائن و اجماع فقها، مانع از این ظهور می شود.
سار, فایول و برقعی, مریم . (1402). واکاوی قواعد فقهی تأثیرگذار در فرزند آوری با تأکید بر نقش زمان و مکان. پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 5(9), 39-52.
MLA
سار, فایول , و برقعی, مریم . "واکاوی قواعد فقهی تأثیرگذار در فرزند آوری با تأکید بر نقش زمان و مکان", پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 5, 9, 1402, 39-52.
HARVARD
سار, فایول, برقعی, مریم. (1402). 'واکاوی قواعد فقهی تأثیرگذار در فرزند آوری با تأکید بر نقش زمان و مکان', پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 5(9), pp. 39-52.
CHICAGO
فایول سار و مریم برقعی, "واکاوی قواعد فقهی تأثیرگذار در فرزند آوری با تأکید بر نقش زمان و مکان," پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 5 9 (1402): 39-52,
VANCOUVER
سار, فایول, برقعی, مریم. واکاوی قواعد فقهی تأثیرگذار در فرزند آوری با تأکید بر نقش زمان و مکان. پژوهش های فقهی زنان و خانواده, 1402; 5(9): 39-52.